Norgeseliten i frikjøring, off-piste, drar hvert år i mars til Lofoten for å sette utfor de bratteste fjellsidene. Bli med på en frikjøringsfest i noen av Norges vakreste fjellandskaper.

Stil, aggressivitet og kontroll

Lofoten Freeride handler om å ta seg best mulig ned en fjellside.de ltakerne bedømmes etter aggressivitet, linjevalg og kontroll. Det er ulike klasser for alpint, telemark og snowboard. I alt rundt 150 deltakere fra fem land konkurrerer, og i alpint finnes det egen dameklasse.

Fjelloverraskelse

For å sikre at alle deltakerne stiller likt, får man ikke vite hvilket fjell som skal kjøres ned fra før kvelden før. Da offentliggjøres det på Lofoten Freeeide’s hjemmeside. Fjellet befinner seg maksimalt en time fra Svolvær, og både deltakere og publikum busses til dagens fjell.

Fjell laget for frikjøring

Fjellene i Lofoten er stupbratte, og gir akkurat den utfordringen verdenseliten i frikjøring er ute etter.de er også lett tilgjengelig, E10 går rett forbi noen av de bratteste bakkene. Utsikten innover mot tindene på fastlandet og utover åpent hav er en ekstrabonus.

Kun de beste?

Lofoten Freeride er det eneste stedet i Nord-Norge som inngår i Norgescupen.no rgescupen er en serie frikjøringsrenn på vintersportssteder i Norge. Kjørere som var på pallen i Lofoten Freeride i tidligere år har siden tatt steget opp i Verdencupen i frikjøring, og har gjort det skarpt. Arrangementet er dermed med på å framelske nye talent i denne hurtig voksende sporten.

Publikumsmagnet

Kommer det publikum til en arena som ble offentliggjort i går kveld? Joda, bilene står parkert kilometervis langs veien, og stappfulle busser kjøres inn. Det er DJ i bakken, og stemningen er elektrisk. Frikjøring er svært severdig og handlingsmettet for publikum.

Lokalt engasjement

Arrangementet vekker stor lokal interesse. Lofoten har et miljø for utfordrende sport, både fjellklatring, toppturer og isklatring, så det er mange lokalt som følger godt med. Frivillige kommer blant annet fra friluftsfagene på Lofoten Folkehøgskole.

Frikjøring og Lofoten

Tøft, utfordrende og med fantastisk utsikt, ja, men det finnes fjell for alle ferdighetsnivåer i Lofoten. I desember og januar er dagene korte, og de innbyr bare til mindre turer. Fra februar til mai bader Lofoten i lys, snøen er som regel på plass og dagtemperaturene er behagelige. Helt i slutten av sesongen kan du frikjøre i midnattssol.

Les mer og se fine bilder på Lofoten Freeride (www.lofotenfreeride.no ) eller Destination Lofotens webside (www.lofoten.info), stedet du finner ut alt det andre i Lofoten.